lørdag den 5. september 2009

Café og grænseland

Velkommen til et septemberblogbesøg i Café K! Et besøg i en af de sjældnere københavnske caféer, der ikke sælger café latte eller økologisk øl fra Thy, men hvor det mest solgte er et lille sødt/syrligt objekt til 50 øre, nemlig en Dingstabums (syrlig kastajne (red.).
En café, hvor medarbejderne mest får tiden til at gå med at snakke eller spille eller lave lektier med gæsterne. En café, hvor medarbejderne ikke kan fyres, fordi de bruger tiden på at snakke eller spille eller lave lektier med gæsterne. Dels fordi de arbejder frivilligt, dels fordi de er der for det samme.
En café med stamgæster, der smider fødder med sko op på bordet, skønt de gang på gang får at vide, at det må de ikke. En café, hvor gæsterne i stedet for at svare på en hej-hilsen, når de kommer ind af døren, for eksempel kan indvie os andre i deres næste handling ved kontant at svare: "jeg skal skide".
En café, hvor gæsterne ofte og selvfølgeligt efterspørger gratis mad, og hvor de ikke begriber, at medarbejderne har lyst til at arbejde frivilligt.
En café, hvor der helt (eller delvist) legalt tumles og svedes i baglokalet, hvor den ellers ideelle café-lounge er erstattet af gulvhockey, bordtennis og madrasser.

En café, hvor 'ugens tilbud' har været det samme i to år, - nemlig det uovertruftne: en kop varm kakao og en lun muffin til 15,- (!)
En café, hvor vi har fem forskellige bibler liggende i bardisken, men hvor den mest læste i caféen er quizbogen med sine 3000 spørgsmål.
En café, hvor det ikke er usædvanligt, at cafélederen ender i diskussion med gæster, der ikke forstår caféleder, som ikke forstår gæster.
Velkommen til et besøg i en ungdomscafé for de 13-19årige. En café med mange grænser for dem, der ingen grænser kender. Den omvendte verden, på grænsen til den virkelige, på kanten af den barnlige. Måske ingenmandslandet for nogen. Helt sikkert grænselandet for mange. Og det skønt den ligger lige i Skindergade.


Coming up på bloggen:
K for kulturmøder? Hvad sker der, når caféens to nye tyske volontører møder unge danskere? Hvad sker der, når forholdsvis voksen møder forholdsvis ung? Hvad står k'et egentlig for i Café K? Og meget mere.

3 kommentarer:

  1. Hvis jeg kunne sende dig en stor buket solsikker her fra haven, ville jeg gøre det, Christine - det fortjener du. Godt arbejde du gør - og FEEEEED blog du har skrevet. Spændende ordspil. :-)
    Gode hilsner fra kollega Vindum i Herning

    SvarSlet
  2. Kirsten Brandhøj Pedersen7. september 2009 kl. 13.48

    Et super Blog, Du er fed på den fede måde:-)
    Jeg har ingen have så ingen solsikker fra mig... men jeg sender dig en hel palle solskin som du kan dele ud af efter behov.
    Husk hvor Guds lys skinner har mørket ingen magt.

    Hilsen din kollega i Thy-Mors

    SvarSlet
  3. Hej Christine. Det er vildt godt, det der sker i Kbh. Jeg drømmer om et lignende tiltag her i Kolding. Jeg kender hele forarbejdet særdeles godt. Hils Bjarne og Bent, når du ser dem
    Venlig hilsen Preben i Kolding

    SvarSlet